Начало / Акцент Евро Финансиране / Институтът в Садово отбелязва двоен юбилей

Институтът в Садово отбелязва двоен юбилей

Двоен юбилей ще отбележи Институтът по растителни генетични ресурси „Константин Малков“ в Садово тези дни. Научният център ще отпразнува 135 години земеделска Наука в Садово и 40 години от преобразуването на опитната станция в институт.

Празникът ще бъде съпътстван от научна конференция с международно участие, която ще се проведе в НТС-Пловдив в периода 29-30 май под патронажа на Министъра на земеделието, храните и горите, Министъра на околната среда и водите и почетното председателство на Председателя на Селскостопанска академия, част от структурата на която е Института.

В рамките на конференцията ще бъдат организирани три научни секции по направления „Растителни генетични ресурси“, „Генетика, селекция, растителни биотехнологии“ и „Екология, растителна защита, агротехнологии“.

На 31 май в ИРГР Садово ще се проведе и традиционния „Открит ден на фермера“, на който ще бъдат представени новите сортовете на Института.

ВИЖ СЪЩО

Близо 6 млн. лв. са определени за занаятите по мярка 6.4.1

Условията и насоките за кандидатстване по процедура „Инвестиции, насочени към развитие на занаяти“ на подмярка 6.4.1 „Инвестиции в подкрепа …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.