Начало / Акцент Евро Финансиране / Виа Експо организира три паралелни изложения и конференции в ИЕЦ – София

Виа Експо организира три паралелни изложения и конференции в ИЕЦ – София

Енергия, градове, отпадъци – кои са екологичните и рентабилни решения?

В периода 5-7 април ще се проведат изложенията и конференциите ЕЕ и ВЕ (енергийна ефективност и възобновяема енергия), Smart Cities (интелигентни градове) и Save the Planet (управление на отпадъци и рециклиране). Събитията ще бъдат място за нови продуктови презентации и обмяна на опит, където изложители и лектори от над 16 държави ще представят решения, приложими във всяка индустрия и община.

Конференциите: отстъпка за участие до 26 февруари!

Лектори от редица български и международни асоциации ще вземат участие.

  • „Тук в Югоизточна Европа ние виждаме, че все още е нужна много работа в областта на отпадъците. Същевременно има и огромен потенциал.“ – споделя Надин Де Грийф от Европейска федерация за управление на отпадъците. Ралф Гамбета от Calypso Networks Association счита, че условията за интензивно развитие на ИТ сектора са благоприятни, а посланието на Оливър Льобел от PU Europe е, че трябва да се използват знанията и технологиите за строителство на устойчиви на бъдещето сгради.

Поканени са експерти от Министерство на икономиката, Министерство на околната среда и водите, Европейска комисия, Камара на архитектите в България. Ще се дискутират теми, като европейско и национално законодателство; оползотворяване на геотермална енергия; пасивни сгради; централизирано отопление. Трима архитекти от авторитетни асоциации ще представят тенденциите в устойчивата архитектура.

  • Интерес за общините ще бъде темата за интелигентните транспортни системи и как да се финансират проекти за интелигентни градове?
  • Сесията „Как да превърнем отпадъците в ресурс?“ е насочена към представителите на хранително-вкусовата и дървообработваща промишленост, както и селското стопанство. Те ще имат възможност да чуят лектори от Martin GmbH, ProPellets и Европейската асоциация за биогаз.
Изложенията: разнообразие от оборудване и технологии на водещи производители и вносители

Посетителите на ЕЕ и ВЕ ще видят иновативни изолационни системи, решения за индустриална когенерация, инсталации за производство на биоенергия.

Участниците в Save the Planet анонсират, че ще покажат ефективни системи за третиране, рециклиране и оползотворяване на отпадъците. За първи път в рамките на Smart Cities ще бъде демонстрирана виртуална обсерватория за енергия, околна среда и климат.

 Програма: EE и ВЕ       Програма: Smart Cities     Програма: Save the Planet

Организатор: www.viaexpo.com

Медиен партньор: Finansirane.eu

ВИЖ СЪЩО

Над 2,5 млрд. лева са изплатените средства в сектор „Земеделие“ през 2018 г.

9 мерки по ПРСР ще се отворят през 2019 г. „Над 2,5 млрд. лева са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.