Начало / Акцент Евро Финансиране / Искате ли да посетите Саудитска Арабия и Иран заедно с Фил Хоган?

Искате ли да посетите Саудитска Арабия и Иран заедно с Фил Хоган?

Европейският комисар по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган планира посещения в Кралство Саудитска Арабия в периода 7 – 10 ноември и Ислямска република Иран от 10 – 12 ноември 2017 г. с цел идентифициране на нови пазари.

Целта на посещението в Кралство Саудитска Арабия е да се задълбочи и улесни двустранната търговия със земеделски и хранителни продукти, да се интензифицира сътрудничеството по регулаторни въпроси и да се споделят опит и добри практики в областта на земеделието и свързаните с него области. Пазарът на Саудитска Арабия е 6-ият най-голям пазар за земеделски и хранителни продукти от ЕС, чиято стойност надвишава 4 580 млн. евро за 2016 г.

Целта на посещението в Ислямска република Иран е да се подобри двустранното сътрудничество в областта на селското стопанство и развитието на селските райони и по-специално да се допринесе за развитието на двустранната търговия със земеделски и хранителни продукти. Иран е държава в предприсъединителен период към СТО, с нарастваща икономика и население от 80 млн. души, двустранната търговия с която бележи значителен ръст в последните години.

Комисарят Хоган е изразил желание да бъде придружен от ръководители на компании, представляващи ключовите сектори в търговията на ЕС със съответните държави.

 

Срокът за заявяване на участие в делегацията на комисар Хоган е 10 юли 2017 г., като регистрацията се извършва по електронен път на следния електронен адрес: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/HLMAGRISaudiArabiaIran2017.

Разходите за посещенията ще са за сметка на участниците.

Европейски проекти - novek

ВИЖ СЪЩО

Цех за преработка на плодове и зеленчуци

Високият интерес към сушените плодове и зеленчуци, както и към замразените такива, подтикват много хора …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *