Начало / Акцент Евро Финансиране / Кампанията 2018 за директни плащания изключва нови бенефициенти по мярка 11

Кампанията 2018 за директни плащания изключва нови бенефициенти по мярка 11

С проект на заповед земеделският министър Порожанов определи началната дата за Кампания 2018 г. за кандидатстване по директните мерки и схеми. Както и в предишни години, стартът ще е на 1 март.

В заповедта министърът изключва възможността заявления да подават нови кандидати по мярка 11 „Биологично земеделие“. Досегашните бенефициенти не могат да разширяват ангажиментите си.

През кампания 2018 няма да се приемат заявления за подпомагане, с които се поема нов ангажимент по мярка 10 „Агроекология и климат“ от ПРСР 2014-2020 г. Няма да се разширяват и поети ангажименти по реда на чл. 20, ал. 6 от Наредба № 7 от 2015 г. за прилагане на мярка 10 „Агроекология и климат“. Изключение де допуска за дейности по направление „Опазване на застрашени от изчезване местни породи, важни за селското стопанство“.

По направлението за отглеждане на застрашени от изчезване породи кандидатите трябва да заявят съгласие с условието, че ще получат финансовата помощ само в случай, че по данни на Държавен фонд „Земеделие“- Разплащателна агенция е наличен финансов ресурс за многогодишните ангажименти за новите заявления за подпомагане.

ВИЖ СЪЩО

Над 2,5 млрд. лева са изплатените средства в сектор „Земеделие“ през 2018 г.

9 мерки по ПРСР ще се отворят през 2019 г. „Над 2,5 млрд. лева са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.