Начало / Акцент Евро Финансиране / Кой зам.-министър в МЗХ какви ресори има

Кой зам.-министър в МЗХ какви ресори има

заместник-министри, МЗХМинистърът на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков представи тримата си заместници – доц. д-р Светла Янчева, проф. д-р Иван Палигоров и проф. д-р Георги Желязков по време на среща с изпълнителните директори на агенциите и директори на дирекции към ведомството.

Заместник-министър Янчева, която до момента заемаше поста заместник-ректор по международна дейност на Аграрния университет в  Пловдив, ще бъде с ресори: Програма за развитие на селските райони, директни плащания, поземлени отношения, както и сектор „Лозарство и винарство“.

За секторите – животновъдство, растениевъдство, държавни помощи и регурации, политики по агрохранителната верига и анализ и стратегическо планиране  ще отговаря проф. д-р Георги Желязков, който до момента е бил ръководител на катедра „Индустриален бизнес и предприемачество“ в Тракийския университет в Стара Загора.

Проф. д-р Иван Палигоров, до сега декан на факултет „Стопанско управление“ в Лесотехническия университет в София и председател на Съюза на лесовъдите,  ще е с ресор – гори, селскостопански науки, напоителни системи и рибарство и аквакултури.

ВИЖ СЪЩО

Над 2,5 млрд. лева са изплатените средства в сектор „Земеделие“ през 2018 г.

9 мерки по ПРСР ще се отворят през 2019 г. „Над 2,5 млрд. лева са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.