Начало / Акцент Евро Финансиране / Контролът на парите по рибарския фонд се поема от ИА „Сертификационен одит на средствата от земеделските фондове“

Контролът на парите по рибарския фонд се поема от ИА „Сертификационен одит на средствата от земеделските фондове“

Контролът на средствата от Европейския фонд за морско дело и рибарство ще се осъществява от създадената през пролетта на 2016 г. Изпълнителна агенция „Сертификационен одит на средствата от европейските земеделски фондове“. Това реши правителството на днешното си заседание, като намали броя на фондовете, попадащи в обхвата на контрол на Изпълнителна агенция „Одит на средствата от Европейския съюз“.

Промяната се прави с цел оптимизиране работата на агенциите и подобряване ефективността на системата за управление на програмата. Изменението няма да доведе до увеличаване на общата численост на администрацията. Ще се използват свободни щатни бройки на Министерството на земеделието и храните.

ИА „Сертификационен одит на средствата от европейските земеделски фондове“ изпълнява функции на сертифициращ орган за извършване одит за верността на финансовите отчети и изградената система за контрол в Разплащателната агенция по Европейския фонд за гарантиране на земеделието и Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

ВИЖ СЪЩО

В обществена дискусия кое часово време да изберем ще участват земеделски организации

Евродепутат Момчил Неков организира  открита обществена дискусия за смяната на часовото време и законодателството на ЕС. Форумът ще се проведе на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.