Начало / Акцент Евро Финансиране / Крайният срок за пререгистрация на земеделските производители наближава

Крайният срок за пререгистрация на земеделските производители наближава

земяОт Министерството на земеделието и храните припомнят, че крайният срок за пререгистрация на земеделските производители наближава. Последната дата е 28 февруари. Преди това – до 15 февруари кандидатите за европейски субсидии трябва да регистрират правни основания за ползване на земеделската земя. И двата ангажимента се заявяват в общинските земеделски служби. В Министерство на земеделието и храните е създадена пълна организация за пререгистрацията на земеделските производители, съобщават от пресцентъра. Във всички ОСЗ  в страната са поставени обяви, в които се напомня на стопаните за наближаващия краен срок за пререгистрация.

За пререгистрацията земеделските стопани или упълномощени от тях лица трябва да представят актуална информация за дейността си чрез анкетна карта с анкетни формуляри. Заверените в Общинските служби „Земеделие“ документи може да се представят в Областната дирекция „Земеделие“ лично от земеделския стопанин, чрез пълномощник или по служебен път. Важно е да се знае, че ако стопанинът се регистрира като земеделски производител за първи път,  той лично трябва да заяви данните за дейността си в земеделската служба.

Бенефициентите по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) също трябва да извършат своята пререгистрация за стопанската 2016-2017 г. до 28 февруари 2017 г., докато регистрацията на нови земеделски стопани се извършва през цялата стопанска година. След 28 февруари представянето на документи за заверка в ОДЗ може да стане само по служебен път.

За да регистрират правно основание стопаните трябва да представят някой от следните документи: решение за възстановено право на собственост или нотариален акт, договор за наем или аренда, споразумения по чл.37в от Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ).  Правното основание включва и разрешителните за паша.

 

ВИЖ СЪЩО

конкурентоспособност-2019

Как да повишите производствения капацитет на Вашето малко или средно предприятие до 21.05.2019 г.

До 21.05.2019 г. всички микро, малки и средни предприятия, които имат приключени 3 финансови години …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.