Начало / Акцент Евро Финансиране / Лозаро-винарският сектор ще разполага с над 19 млн. лв. през 2016 г.

Лозаро-винарският сектор ще разполага с над 19 млн. лв. през 2016 г.

лозяЛозаро-винарският сектор ще разполага с 19 352 792 лева през 2016 г. Такъв е бюджетът на финансовата помощ по мярката за преструктуриране и конверсия на лозята от Националната програма за подпомагане на бранша. Тази мярка ще бъде отворена за прием на заявления от 11 до 22 януари 2016 г., съобщиха от фонд „Земеделие“.

Националната програма ще се прилага като финансов инструмент в България до 2018 г. Финансирането е осигурено от Европейския фонд за гарантиране на земеделието (ЕФГЗ).

По програмата могат да кандидатстват собственици, арендатори или наематели на лозови насаждения, регистрирани като лозарско стопанство и получили удостоверение за право на участие, издадено от Изпълнителната агенция по лозата и виното.

Нормативната база и заявленията за кандидатстване са на сайта на ДФ „Земеделие“ – секция „Селскостопански пазарни механизми“, раздел “Вино“.

Заявленията за предоставяне на финансова помощ по мярката за преструктуриране и конверсия на лозя ще се приемат в Централно управление на ДФ „Земеделие”, ул. „Гусла” № 3.

ВИЖ СЪЩО

МЯРКА 6.4 – ПОЛУЧАВАТ ЛИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ХЛЯБ И ХЛЕБНИ ИЗДЕЛИЯ РЕАЛЕН ШАНС ЗА ФИНАНСИРАНЕ?

През 2018 година приемът по подмярка 6.4 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ ще бъде …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.