Начало / Акцент Евро Финансиране / Лозаро-винарският сектор ще разполага с над 19 млн. лв. през 2016 г.

Лозаро-винарският сектор ще разполага с над 19 млн. лв. през 2016 г.

лозяЛозаро-винарският сектор ще разполага с 19 352 792 лева през 2016 г. Такъв е бюджетът на финансовата помощ по мярката за преструктуриране и конверсия на лозята от Националната програма за подпомагане на бранша. Тази мярка ще бъде отворена за прием на заявления от 11 до 22 януари 2016 г., съобщиха от фонд „Земеделие“.

Националната програма ще се прилага като финансов инструмент в България до 2018 г. Финансирането е осигурено от Европейския фонд за гарантиране на земеделието (ЕФГЗ).

По програмата могат да кандидатстват собственици, арендатори или наематели на лозови насаждения, регистрирани като лозарско стопанство и получили удостоверение за право на участие, издадено от Изпълнителната агенция по лозата и виното.

Нормативната база и заявленията за кандидатстване са на сайта на ДФ „Земеделие“ – секция „Селскостопански пазарни механизми“, раздел “Вино“.

Заявленията за предоставяне на финансова помощ по мярката за преструктуриране и конверсия на лозя ще се приемат в Централно управление на ДФ „Земеделие”, ул. „Гусла” № 3.

Европейски проекти - novek

ВИЖ СЪЩО

Цех за преработка на плодове и зеленчуци

Високият интерес към сушените плодове и зеленчуци, както и към замразените такива, подтикват много хора …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *