Начало / Акцент Евро Финансиране / Местни рибарски групи получиха 480 хил. лв. за проекти от предишния период
Селище "Кария" в община Шабла

Местни рибарски групи получиха 480 хил. лв. за проекти от предишния период

Селище "Кария" в община Шабла
Селище „Кария“ в община Шабла

Четири приключили вече инвестиции в рибарски райони получиха общо 480 хил. лв., съобщиха от Държавен фонд „Земеделие“-Разплащателна агенция. Проектите са на Местни инициативни рибарски групи (МИРГ) по мярка 4.1 „Развитие на рибарските области” от Оперативната програма за рибарство 2007-2013 година.

МИРГ „Шабла-Каварна-Балчик“ приключи проект за създаване и оборудване на туристическо селище „Кария“, община Шабла. Стойността на изплатената субсидия е над 102 000 лева.

Близо 58 000 лева са изплатени и на община Девин за инициативата на МИРГ „Високи Западни Родопи: Батак-Девин-Доспат” за изграждане на беседки и парапет на дървен мост над река Триградска в местността „Шутия мост”. Тази местна група изпълни и проект за подобряването на стандарта на живот на хората от региона, чрез който бяха закупени нови машини за преоборудване на пъстървово стопанство. Подобряването на производствените процеси получи субсидия на етап окончателно плащане от 218 768 лева.

Съхраняването на традициите е акцент за МИРГ „Главиница-Тутракан-Сливо поле” в проекта им „Тихият Дунав – традиции и модерен туризъм”, по който Разплащателната агенция преведе окончателно плащане от почти 98 000 лева.

ВИЖ СЪЩО

ДФЗ: 89% от помощта за горивата са изплатени

ДФ „Земеделие“ преведе първи транш в размер на близо 73 млн. лв. (72 864 453 лв.) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.