Начало / Акцент Евро Финансиране / МЗХГ прие протестиращи срещу фермите за отглеждане на животни за кожи
Срещата

МЗХГ прие протестиращи срещу фермите за отглеждане на животни за кожи

Срещата

Експерти от Министерство на земеделието, храните и горите се срещнаха с представители на организации за защита на животните, съобщиха от пресцентъра. Срещата се състоя след протеста, който природозащитниците проведоха днес пред сградата на земеделското министерство. Те са недоволни затова, че проектът на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 2 от 2009 г. за условията за отглеждане на космат и пернат дивеч в животновъдни обекти, не е съгласуван с тях. Защитниците на животни са категорично против отглеждането на дребен космат дивеч с цел добиване на ценна кожа.

Двете страни обсъдиха проекта на Наредбата. Един от основните мотиви за организирания от неправителствените организации протест е неспазване на чл. 58 от Закона за защита на животните при изготвяне на проекта, съгласно който те имат право да участват във вземане на решения, които се отнасят за животните.

Министерството, следвайки нормативната уредба, е публикувало  на интернет страницата на ведомството и на портала за обществено обсъждане на Министерския съвет проекта на наредба, като в срок до 3 септември се приемат писмени становища по него. До датата на организирания протест в министерството няма входирано нито едно писмено становище от организация за защита на животните.

 

ВИЖ СЪЩО

Нови възможности за кандидатстване по процедура за подбор на проекти по мярка 4.2

Местна инициативна група „Поморие“ обявява процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Мярка 4.2 “Инвестиции …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.