Начало / Акцент Евро Финансиране / МЗХГ ще пусне преработвателната мярка 4.2 веднага след обнародване на ЗПЗП в Държавен вестник
Лозана Василева и посланикът на Китай Джан Хайджоу откриха логистичния хъб

МЗХГ ще пусне преработвателната мярка 4.2 веднага след обнародване на ЗПЗП в Държавен вестник

Лозана Василева и посланикът на Китай Джан Хайджоу откриха логистичния хъб

Подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ ще бъде отворена за прием веднага след като бъдат обнародвани промените в Закона за подпомагане на земеделските производители (ЗПЗП). Това заяви в Пловдив заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева.  Днес тя бе гост на тържеството при откриване на първия Логистичен център и Павилион за електронна търговия между страните от Централна и Източна Европа и Китай. Той се намира северно от града на тепетата в района на зона „Марица“.

Освен мярка 4.2, в готовност за започване на прием са още общинската мярка 7.2, горските мерки, мярка 6.1 за млади фермери и мярка 4.1.2, която касае малките земеделски стопанства.

По посочените мерки е имало провеждане на тематични работни групи, обществено обсъждане, публикувани са проектонаредбите. Отварянето на мерките ще е предхождано от публикуване на насоки за кандидатстване, както се изисква по Закона за управление на европейските средства, уточни заместник-министърът.

Според Лозана Василева измененията в Закона за подпомагане на земеделските производители съвсем скоро ще бъдат обсъдени и гласувани в пленарна зала. Тя се надява поне една от посочените мерки да стартира още през тази година.

 

Европейски проекти - novek

ВИЖ СЪЩО

Промени по процедурата „Насърчаване на предприемачеството“

Управляващият орган на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 обявява за  втори път обществено обсъждане …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *