Начало / Евро Новини / МЗХ в пълна готовност да подпомогнат земеделските производители при достъпа им до европейските фондове

МЗХ в пълна готовност да подпомогнат земеделските производители при достъпа им до европейските фондове

Всички структури на МЗХ са в пълна готовност да подпомогнат земеделските производители при достъпа им до европейските фондове в условията на световна финансова криза. Това каза министърът на земеделието и храните Валери Цветанов на среща със земеделски производители в гр. Монтана.

Министър Цветанов информира земеделските стопани за прилагането на Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. и успешното приключване на кампания 2008 г.

385 млн. лв. са изплатени до момента по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013г. Подадени са 9 307 заявления на обща инвестиционна стойност 3,9 млрд.лв. Подадените заявки за плащане са 1490, от които 1067 вече са изплатени, съобщи министърът.

Приключиха и проблемите с код 6, редуцирахме пасищата, допустимите площи са намалени с 77 % в сравнение с миналата година, посочи още министър Цветанов.

На срещата присъстваха експерти от Областна дирекция „Земеделие”, Областна Разплащателна служба и Национална служба за съвети в земеделието гр. Монтана.

Източник: Министерство на земеделието и храните

Екипът на Finansirane.eu може да Ви съдейства при управлението и изпълнението на проекта Ви за финансиране!

ВИЖ СЪЩО

На вниманието на кандидати по ПРСР: Индикативен график за прием на заявления за подпомагане за 2017 г. – част I

Имате идея – сега е времето да започнете подготовка за реализацията й. До края на …

Един коментар

  1. ОК ОК!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.