Начало / Акцент Евро Финансиране / МЗХ продава с благотворителна цел живи елхички до 15 декември

МЗХ продава с благотворителна цел живи елхички до 15 декември

благотворителна инициатива на МЗХОт днес до 15 декември живите елхички, предоставени от държавните горски стопанства, ще се продават с благотворителна цел. Пет лева от продажната цена на всяко коледно дръвче ще бъдат дарени за болни от аутизъм деца. Инициативата, организирана от Министерство на земеделието и храните (МЗХ), тази година преминава под мотото „Купи жива елхичка, помогни на дете!“. Предполага се, че около 3000 дръвчета ще бъдат продадени през тези дни.

Цената на елхичките е между 25 и 30 лева, в зависимост от характеристиките и вида им. Дръвчетата ще могат да се купят пред сградите на Държавните горски стопанства в областите Враца, Монтана, Велико Търново, Габрово, Варна, Шумен, Благоевград, Пловдив, Сливен, Бургас, Кърджали, Ямбол, Смолян, Търговище, Кюстендил, Добрич, Стара Загора. В София дръвчетата от кампанията ще се продават на тротоарното пространство пред сградата на Министерство на земеделието и храните в часовете от 14:00 до 19:00 часа. На 13-ти декември, неделя, местата за продажба ще са отворени от 10:00 до 18:00 часа.

Инициативата е подкрепена от известните публични личности–Део, Поли Генова, Георги Мамалев, Петър Стойчев и Калин Сърменов.

ВИЖ СЪЩО

11 лозови масиви в област Шумен са модернизирани с европейски пари

Близо 10% от усвоените средства по лозарската програма за 2018 г. ще се насочат към …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.