Начало / Акцент Евро Финансиране / МЗХ публикува Наръчник за участие в Кампания 2017 за директни плащания

МЗХ публикува Наръчник за участие в Кампания 2017 за директни плащания

Министерството на земеделието и храните (МЗХ) публикува Наръчник за участие в Кампания 2017 г. за директните плащания – виж ТУК. В документа са отразени и новите условия за кадидатстване по схемите за обвързана подкрепа за животни – крави, овце, кози и биволи, и плодове, зеленчуци и оражерийни зеленчуци.

За да участват в разпределянето на субсидиите, кандидатите задължително трябва да са регистрирани като земеделски производители по Наредба 3. Единствено за подпомагане по схемите за преходна национална помощ – от тях се възползват тютюнопроизводители и животновъди – е позволено кандидатите да не са регистрирани като земеделски производители.

При попълването на заявлението за подпомагане на земеделските стопани ще бъде предоставен документ, в който са отбелязани допуснатите грешки, които могат да доведат до отказване или намаляване на размера на субсидията. Важно е кандидатът да прегледа много внимателно евентуалните грешки и да прецени дали желае да въведе корекции в заявлението си с цел минимизиране и избягване на пропуски, се отбелязва в Наръчника.

ВИЖ СЪЩО

МЗХГ изпълнява препоръки на Сметната палата за силен контрол върху биохрани

Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) изпълнява  препоръките от одита на Сметна палата за засилване на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.