Начало / Акцент Евро Финансиране / Министър Бозуков ще потърси мнението и на непротестиращите овцевъдни организации

Министър Бозуков ще потърси мнението и на непротестиращите овцевъдни организации

Среща между Христо Бозуков и НОА след протестаСлужебният министър на земеделието и храните Христо Бозуков ще потърси мнението за промените в Наредба 3 за обвързаните плащания и на останалите животновъдни организации. Това стана ясно на срещата между представители на Националната овцевъдна асоциация (НОА) и министъра, която се проведе след протеста днес.

„Предложенията за промени по Наредба № 3 за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания, които не изискват допълнителна нотификация, ще бъдат разгледани и евентуално приети след съгласуване с другите организации“, заяви проф. Бозуков. Той изрази съгласие с протестиращите за това, че не може да има разделение, при което някои от производителите да декларират производство, а други не.

„Нека да направим реална крачка и да постигнем реалистични искания. До края на месец февруари Наредбата трябва да бъде обнародвана и публикувана, за да не бъдат забавен стартът на кампанията по Директни плащания“, каза още министърът на земеделието и храните. По думите му, има реални основания за днешния протест.

Проф. Христо Бозуков призова представителите на бранша за конструктивен диалог. „Ще разгледаме всички резонни искания, по които целият бранш има единодушно решение. Дори един човек да има възражения трябва да го изслушаме , за да не се създава изкуствено напрежение в сектора“, категоричен бе той.

Още утре предложенията и исканията на животновъдите ще бъдат обсъдени на среща с представители на останалите заинтересовани в сектора овцевъдни организации, както и с експерти от Министерство на земеделието и храните.

Европейски проекти - novek

ВИЖ СЪЩО

Цех за преработка на плодове и зеленчуци

Високият интерес към сушените плодове и зеленчуци, както и към замразените такива, подтикват много хора …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *