Начало / Акцент Евро Финансиране / Министър Порожанов открива Втория национален събор „Млечния път“ в Луковит

Министър Порожанов открива Втория национален събор „Млечния път“ в Луковит

Днес, 29 септември, в 14 часа в Луковит започва Втория национален събор „Млечният път на България през вековете“. Той ще продължи до неделя, включително. Откриването ще бъде уважено от земеделския министър Румен Порожанов, а в 15 часа той ще има разговор с представители на Асоциацията на млекопреработвателите в България и на Националния съюз на говедовъдите в България.

Празникът е по инициатива на Асоциацията на млекопреработвателите в България и Община Луковит, с подкрепата на Министерството на земеделието, храните и горите и Държавен фонд „Земеделие“.

В събора ще участват млекопреработвателни предприятия от цялата страна, фирми, свързани с млечната промишленост, сродни организации и държавни институции.

През дните на събора в Луковит гостува Луковитското тракийско сребърно съкровище (копие), което ще бъде експонирано в изложбената зала на читалище „Съзнание 1895“, където ще може да бъде разгледано от жителите и гостите на града.

Програмата предвижда и конкурс „Млечният вкус“ в две категории по избор – млечен продукт и/или ястие с млечни продукти.

ВИЖ СЪЩО

Нови възможности за кандидатстване по процедура за подбор на проекти по мярка 4.2

Местна инициативна група „Поморие“ обявява процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Мярка 4.2 “Инвестиции …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.