Начало / Акцент Евро Финансиране / Министър Порожанов открива Втория национален събор „Млечния път“ в Луковит

Министър Порожанов открива Втория национален събор „Млечния път“ в Луковит

Днес, 29 септември, в 14 часа в Луковит започва Втория национален събор „Млечният път на България през вековете“. Той ще продължи до неделя, включително. Откриването ще бъде уважено от земеделския министър Румен Порожанов, а в 15 часа той ще има разговор с представители на Асоциацията на млекопреработвателите в България и на Националния съюз на говедовъдите в България.

Празникът е по инициатива на Асоциацията на млекопреработвателите в България и Община Луковит, с подкрепата на Министерството на земеделието, храните и горите и Държавен фонд „Земеделие“.

В събора ще участват млекопреработвателни предприятия от цялата страна, фирми, свързани с млечната промишленост, сродни организации и държавни институции.

През дните на събора в Луковит гостува Луковитското тракийско сребърно съкровище (копие), което ще бъде експонирано в изложбената зала на читалище „Съзнание 1895“, където ще може да бъде разгледано от жителите и гостите на града.

Програмата предвижда и конкурс „Млечният вкус“ в две категории по избор – млечен продукт и/или ястие с млечни продукти.

ВИЖ СЪЩО

МЗХГ изпълнява препоръки на Сметната палата за силен контрол върху биохрани

Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) изпълнява  препоръките от одита на Сметна палата за засилване на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.