Начало / Акцент Евро Финансиране / Министър Порожанов се срещна с протестиращи собственици на земеделски земи с променен статут

Министър Порожанов се срещна с протестиращи собственици на земеделски земи с променен статут

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов се срещна с протестиращи пред Министерски съвет собственици на земеделски земи. Те настояват за удължаване на сроковете по Закона за опазване на земеделските земи, в който да важи вече дадено променено предназначение на имота за неземеделски цели.

Има около 14 000 такива случаи и то на дребни земеделски стопани и за малки парцели, инвестирали сме вече пари, които ще ги загубим, ако срокът не се удължи, казаха от национална асоциация „Българско Черноморие“. Във вторник обаче срещу  промените в закона протестираха представители на екологични организации, които се опасяват, че той ще позволи да се застрои още Черноморието.  ГЕРБ оттегли подкрепата си за новите текстове и законът няма да бъде внесен за гласуване в пленарна зала в парламента в четвъртък.

Министър Порожанов обясни на протестиращите, че ще се проведе обществена дискусия по въпроса, за да се намери балансирано решение, което да отговаря  на обществения интерес.

 

 

ВИЖ СЪЩО

11 лозови масиви в област Шумен са модернизирани с европейски пари

Близо 10% от усвоените средства по лозарската програма за 2018 г. ще се насочат към …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.