Начало / Евро Новини / „Млад фермер“ и „Инвестиции в земеделски стопанства“ ще стартират първи
МЗХ

„Млад фермер“ и „Инвестиции в земеделски стопанства“ ще стартират първи

“ Стартова помощ за млади земеделски производители“ и “ Инвестиции в земеделски стопанства“ са първите две мерки, които ще бъдат пуснати в началото на следващата година.

Това информира земеделският министър Десислава Танева по време на годишната конференция на Националното сдружение на общините в България, която се проведе в НДК. Тя подчерта, че екипът на МЗХ прави всичко възможно в максимално кратък срок новата Програма да бъде изпратена за одобрение в Брюксел.

„Официалното одобрение на програмата в този случай няма как да стане до края на тази календарна година, но за тези две мерки считаме, че рискът би бил минимален за националния бюджет и те ще бъдат отворени при неофициално одобрение на Европейската комисия“, каза още министър Танева.

Мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. е основна за развитието на малките населени места, посочи министърът. Танева уточни, че мярката ще се прилага на територията на 231 общини в селските райони и основен бенефициент по нея са общините. Средствата предвидени по мярката са в размер на 1,2 млрд. лева.

източник: www.agroplovdiv.bg

[signoff]

ВИЖ СЪЩО

Процедура „Обучения за заети лица“ е спряна за кандидатстване

Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“  временно преустановява подаването на проектни предложения …

Един коментар

  1. Здравейте, Г-н Янков всички знаем от къква важност е развитието на селското стопанство и туризма за страната ни.Аз сам от столицата на Родопите и въпреки, че се намираме в близост до курорта Пампорово,туризма ни е много слабо развит особенно силно обезлюдените ни с невероятна природа и красиви планински забележителности села.Според мен това се дължи на това,че обикновенния човек не е достатачно информиран за възможностите които предлагат мярка 311 и 312.За по достъпна информация хората които нямат достъп до интернет мисля че е нужно ваши офиси да се открият в повече областни градове, а нашият град Смолян има крещяща нужда то Вас.Да не говорим, че самият аз имам идея която искам да развия и липсата на информираност ми създава затруднения за реализацията и.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.