Начало / Акцент Евро Финансиране / МС реши: Минималният осигурителен доход за земеделски стопани скача от 300 на 480 лв.

МС реши: Минималният осигурителен доход за земеделски стопани скача от 300 на 480 лв.

Минималният осигурителен доход за регистрираните земеделски стопани и тютюнопроизводители ще бъде увеличен от 1 януари 2018 г. от 300 лв. на 480 лева. Днес правителството одобри на заседание законопроекта за държавния бюджет, в който е залегнала и тази промяна.

Заедно с увеличението на минималния осигурителен доход, вноските за пенсия (ДОО) също ще претърпят промяна с 1 процентен пункт нагоре.

Минималната работна заплата ще бъде увеличена от 460 лв. на 510 лв. от 1 януари 2018 година. Тя ще продължи да расте на 560 лв. от 1 януари 2019 година и на 610 лв. от 1 януари 2020 година. Същата е базата за внасяне на осигуровки и за самоосигуряващите се.

Отпада скалата за определяне на диференцирани минимални осигурителни доходи, съобразно облагаемия доход. Промяната в механизма ще доведе до облекчаване на администрирането на този вид доходи както за НАП, така и за задължените лица.

ВИЖ СЪЩО

Разплащателните агенции на България и Хърватска обмениха опит в разкриването на измами с европари

Разплащателните агенции на България и Хърватска обмениха опит в противодействие на измамите в рамките на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.