Начало / Евро Новини / Мярка 112 отваря тази година!

Мярка 112 отваря тази година!

Дълго коментираната през последните седмици сага около отварянето на Марка 112 – „Създаване на стопанства на млади фермери“ – най-сетне е към своя щастлив край. На пресконференция в присъствието на млади фермери министърът на земеделието и храните Димитър Греков съобщи новината, че прием по мярката все пак ще стартира тази година. Стана ясно още, че финансирането по мярката ще е половината със средства на Министерството на земеделието и храните, а останалата част ще е от новата ПРСР.

В допълнение, министърът заявил, че над 308 млн. евро ще бъдат изплатени по всички мерки на ПРСР до края на годината.

Заместник-министърът Явор Гечев пък поясни, че приемът по мярката ще стартира до месец. Гечев апелира обаче не всички фермери да кандидатстват сега, тъй като бюджетът по мярката остава 20 млн. евро, които както вече сме коментирали, са достатъчни за около 800 проекта. Съветът му бе, кандидатите, които ще навършат 40 години (това е възрастовият праг за „Млад фермер“) в началото на следващата година и онези, които се занимават с производства, зависещи от всяка конкретна стопанска година (като зеленчукопроизводството), да подадат заявленията по проектите си сега, а останалите да изчакат приема през следващия програмен период догодина.

Източник: по материал на ФЕРМЕР.БГ

ВИЖ СЪЩО

Процедура „Обучения за заети лица“ е спряна за кандидатстване

Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“  временно преустановява подаването на проектни предложения …

Един коментар

  1. Милена

    А какви са датите за програмния период за тази година ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.