Начало / Евро Новини / Мярка 141 ще отвори през 2014г.

Мярка 141 ще отвори през 2014г.

След мярка 112, стана ясно вече бъдещето и на другата мярка – 141  „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране”, чието отваряне чакаха немалко фермери.  Зам.-министър Гечев заяви обаче, че стартирането й се отлага за другата година, макар през тази година да бе обявявано на два пъти (през юни и през септември), че ще се състои нейното отвяране .

Проблемът пред стартирането й отново се корени в липсата на средства. И така, ако бъде отворена мярка 141 тази година, средствата по нея ще трябва да бъдат набавени за сметка на бюджета на МЗХ, а такива средства, по думите на Гечев, липсват. Той обаче увери, че същата мярка ще я има и през месец май 2014 г., когато ще могат да кандидатстват фермерите и по нея.

Причина за този проблем с обещан, но неизпълнен график на прием по мерките 112 и 141 е, че „някой е пускал индикативни рамки на базата на необоснованост в бюджетите и през цялото време е лъгал“. Освен това, спред Гечев по-приоритетна в момента е мярка „Млад фермер“, защото много от тези млади хора ще изгубят право да кандидатстват, ако изчакат до другата година.

Източник: по материал на ФЕРМЕР.БГ

ВИЖ СЪЩО

Процедура „Обучения за заети лица“ е спряна за кандидатстване

Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“  временно преустановява подаването на проектни предложения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.