Начало / Акцент Евро Финансиране / Мярка 16.1 ще тръгне през 2018 г., съобщи Лозана Василева

Мярка 16.1 ще тръгне през 2018 г., съобщи Лозана Василева

Мярка 16.1 „Подкрепа за сформиране и функциониране на оперативни групи в рамките на Европейското партньорство за иновации“ от ПРСР ще бъде отворена през 2018 г. Това съобщи днес зам.-земеделският министър Лозана Василева при връчването на годишните награди за иновации на Патентното ведомство, информираха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.

Д-р Василева връчи награда в категорията  „Електротехника и електроника” на Георги Киров и Георги Червенков за тяхното изобретение „Антенна решетка от микролентови къси антени с обратно излъчване”. Изобретението има амбицията да спомогне за замяна на сателитните антени в мобилните комуникации, с което те да станат по-независими, посочиха двамата изобретатели при представянето им по време на тържествената церемония.

Мярка 16.1 трябваше да бъде отворена за прием през ноември според Индикативния график на МЗХГ от лятото. В началото на октомври т.г. бе публикуван Индикативен график за 2018 г., който предвижда отварянето на 7 мерки, една от които е мярка 16.1.

ВИЖ СЪЩО

Над 2,5 млрд. лева са изплатените средства в сектор „Земеделие“ през 2018 г.

9 мерки по ПРСР ще се отворят през 2019 г. „Над 2,5 млрд. лева са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.