Начало / Акцент Евро Финансиране / Мярка 4.2 ще се отвори на 29 януари

Мярка 4.2 ще се отвори на 29 януари

Мярка 7.2 ще тръгне февруари с бюджет от 100 млн. евро

Втори прием по мярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг за селскостопански продукти“ ще бъде пуснат на 29 януари, съобщи днес, отговаряйки на въпрос, свързан с мярка 7.2 земеделският министър Румен Порожанов. Това се случи по време на блиц-контрола в парламентарната земеделска комисия.

Министърът каза, че в началото на февруари ще бъде отворена за втори прием и мярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“. Тя ще бъде с бюджет от 100 милиона евро.

По време на втория прием не се предвиждат проекти за пътища и водопроводи. Акцентът ще е върху улиците, тъй като за тяхното обновяване ще са заделени 50 милиона евро. Приоритетни ще са също проектите за площади, паркови пространства, спортни съоръжения. За да не се повторят грешките от предишни приеми, проектите за спортни съоръжения ще са с нисък таван. По настояване на спортното министерство в мярката ще са заложени и реконструкции на училищни физкултурни салони. Предвидено е перо и за енергийна ефективност.

Министър Порожанов съобщи още, че е предвидена разяснителна кампания за кандидатстването през Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН) 2000.

ВИЖ СЪЩО

Преведоха 1,5 млн. лв. на 168 животновъда по мярката за хуманно отношение

ДФ „Земеделие“ преведе над 1,5 млн. лева ( 1 520 710 лв.) на 168 земеделски стопани, кандидатствали …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.