Начало / Акцент Евро Финансиране / МЯРКА 6.4 – ПОЛУЧАВАТ ЛИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ХЛЯБ И ХЛЕБНИ ИЗДЕЛИЯ РЕАЛЕН ШАНС ЗА ФИНАНСИРАНЕ?

МЯРКА 6.4 – ПОЛУЧАВАТ ЛИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ХЛЯБ И ХЛЕБНИ ИЗДЕЛИЯ РЕАЛЕН ШАНС ЗА ФИНАНСИРАНЕ?

През 2018 година приемът по подмярка 6.4 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ ще бъде разделен на три части, в зависимост от сектора за който се кандидатства:

 • Производство;
 • Услуги, или
 • Занаяти

Всеки един от трите приема ще разполага с отделен бюджет за финансиране и отделни критерии за оценка на проектните предложения. Към първия от посочените три приема, допустимо за финансиране е производството на хляб и хлебни изделия. Същото производство не е сред най-приоритетните, които получават бонус точки, но има достатъчно варианти за производителите на хляб и изделия от хляб да си набавят реален шанс за финансиране. Шанс, с който същите могат да спечелят безвъзмездна финансова помощ в размер до 200 000 евро, за инвестиции, изпълнявани на територията на селски район.

Ето и най-съществените критерии на които е желателно да отговарят проектите, така че да имат реален шанс за спечелване на финансиране:

 • Проекти на кандидати, притежаващи опит или образование в сектора за който кандидатстват;
  В случая, предимството е, че не е задължително кандидатите да имат опит пряко в производството на хляб и хлебни изделия. Необходимо е фирмата с която се кандидатства да осъществява дейност в сектор Преработваща промишленост, включващ производството на хранителни продукти, напитки и много други.
 • Проекти на кандидати, които са действащи фирми с история от три и повече години и са реализирали приходи и печалба;
  Тук сферата на дейност на фирмата няма значение.
 • Проекти на кандидати, извършващи дейност на територията на общината, в която ще се осъществи проекта;
 • Проекти, създаващи нови работни места;
 • Проекти, включващи иновации;

Важно е да се има предвид, че не е задължително да се отговаря на всички от посочените по-горе критерии, но за настоящата проектна идея е желателно да се отговори на повечето от тях. Вариантите за отговаряне на посочените критерии, и същевременно да притежавате реален шанс за спечелване на проект са достатъчно. Именно с тази цел, създадохме новата онлайн платформа RISUKU – подпомагане на кандидатите и предоставяне на готови бизнес идеи за реализиране по подмярка 6.4. В случай на проявен интерес във връзка с настоящата идея, можете да заявите консултация на която да обсъдим и оптимизираме вариантите за спечелване на финансова помощ:

Производство на хляб и хлебни изделия – идея с висока възвръщаемост в селски район

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

ВИЖ СЪЩО

Скоро-мярка 2.2. „Продуктивни инвестиции в аквакултурите“

На  05.07.2019г. Управляващият орган на Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. публикува за обществено …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.