Начало / Акцент Евро Финансиране / Мярка 6.4 – Частните детски градини и Домовете за възрастни хора ще получават максимален приоритет за финансиране.

Мярка 6.4 – Частните детски градини и Домовете за възрастни хора ще получават максимален приоритет за финансиране.

През настоящата 2018 година предстои откриването на една от най-дългоочакваните процедури за финансиране от ПРСР 2014-2020, а именно подмярка 6.4 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“, изпълнявани на територията на селски район. Приемът по 6.4 тази година ще бъде разделен на три части с отделни бюджети и критерии за подбор на проектните предложения, в зависимост от сектора за който се кандидатства: Производство, Услуги, или Занаяти.

Към приемът по сектор Услуги, конкретно посочени като приоритетни (съгласно приложените критерии за оценка) са Дневните грижи за малки деца и Социалните грижи с настаняване на възрастни хора.

Основното предимство на бенефициентите е, че посредством подмярка 6.4 ще могат да се възползват от безвъзмездна финансова помощ в размер до 200 000 евро. Допустими разходи по 6.4 са закупуването и/или ремонтирането на сграда за осъществяване на основните дейности. Още, по проектите могат да се закупят и всички необходими материални и нематериални активи, необходими за нормалното функциониране на обектите. Допустими за финансиране са и разходите за хонорари на консултанти, инженери, архитекти и пр.

Повече информация, относно кандидатстването по 6.4 за извършване на някоя от посочените две инвестиции, може да намерите като последвате линковете по-долу:

 

 

Изграждане/ ремонтиране и оборудване на Частна детска градина или Ясла по мярка 6.4

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Изграждане/ ремонтиране и оборудване на Дом за възрастни хора по мярка 6.4

НАУЧИ ПОВЕЧЕ

Повече информация за други приоритетни и потенциално успешни проектни идеи по подмярка 6.4, може да намерите, като посетите нашата нова онлайн платформа RISUKU, изцяло създадена с цел подпомагане на кандидатите по 6.4, както и подготовка и управление на техните проекти.

ВИЖ СЪЩО

МЗХГ изпълнява препоръки на Сметната палата за силен контрол върху биохрани

Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ) изпълнява  препоръките от одита на Сметна палата за засилване на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.