Начало / Акцент Евро Финансиране / Мярка 7.6 за възстановяване на храмове е отворена за 4 седмици

Мярка 7.6 за възстановяване на храмове е отворена за 4 седмици

 храм, църкваОт днес, 9 май, Държавен фонд „Земеделие“ започва прием на заявления за подпомагане по подмярка 7.6 „Проучвания и инвестиции, свързани с поддържане, възстановяване и подобряване на културното и природно наследство на селата“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

Документи ще се приемат до 3 юни в областните дирекции на ДФ „Земеделие“. Общият размер на помощта по този прием е левовата равностойност на 25 милиона евро.

Един проект не може да надхвърля левовата равностойност на 400 хил. евро, а общо за целия програмен период сумата за същия обект не може да надвишава 1 млн. евро. Ако извършените по проекта разходи не генерират приходи, финансовата помощ е 100% от стойността. В противен случай е 75 на сто.

От разплащателна агенция ще трябва да одобрят разходите, които проектът предвижда. Има и референтни стойности за различните дейности, които се финансират по подмярка 7.6.

Подмярка 7.6 има за цел да повиши качеството на живот и да запази културната идентичност и традиции в селските райони. Финансовата помощ се предоставя за възстановяване, реставрация, ремонт и/или реконструкция на сгради с религиозно значение. Допустими са и дейности по вертикалната планировка и подобряване на прилежащите пространства.

 

ВИЖ СЪЩО

Дългоочакваният прием по подмярка 6.3 предстои

Публикуван е Проект на насоки за кандидатстване по процедура чрез подбор на проектни предложения по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.