Начало / Акцент Евро Финансиране / Най-известният фермер на света пристига в България
Джоел Салатин

Най-известният фермер на света пристига в България

Джоел Салатин ще направи майсторски клас в Сандански и ще изнесе две лекции в София
Джоел Салатин

Как да направим печеливша, успешна, морална и чиста малка ферма? Как да следваме примера на свободните земеделци по света? Как да навлезем в техниките на възстановяващо се земеделие? Как да разработим независимо пазара си?

На тези и още въпроси ще отговори през есента най-известният американски фермер – Джоел Салатин, който пристига за първи път за среща с българската публика, сред която има и последователи на методите му в земеделието. Салатин е създателят на прочутата ферма Полифейс във Вирджиния, САЩ, която снабдява с чиста храна 4000 фамилии, 10 магазина и 50 ресторанта. Има световна слава за своята иновативна, интегрирана животновъдна система. Известен е от участието си във филмите “Корпорация Храна (Food Inc.) ”, “Американско месо (American Meat)”, “Прясно (Fresh)”.

Програмата на Салатин в България включва майсторски клас в Сандански за начинаещи и действащи фермери и собственици на земя, както и лекция в София за всички, за които е важно да знаят откъде идва храната им, кой я произвежда и как да я приготвят сами.

“Горди сме, че успяхме да убедим Салатин да ни даде част от своето кратко време в Европа и да сподели своите методи на терена на напълно неизвестната за него Източна Европа”, каза Филип Харманджиев, собственик на Чифлик Ливади – българската ферма, която използва методите на Джоел Салатин и по чиято инициатива той е в България.

Всеки записал се ще има възможност да се включи в двудневния майсторски клас със Салатин в гр. Сандански на 28 и 29 септември. Американецът ще сподели какво трябва да се знае през първите пет години и как се създава, бюджетира и дизайнира фермата. Ще покаже как могат да се интегрират различните животински системи за максимален ефект, плодородие и добиви и как се компостира във фермата. Салатин ще даде и ценни съвети за маркетинг, създаване на кооперативи и изграждане на успешна клиентска мрежа, както и за развитието на човешкия потенциал във фермата.

Лекцията в София е на 30 септември в 10:30 ч. сутринта, в Центъра за дизайн, култура и иновации – Генератор, в Бизнес център Витоша на бул. Черни връх 47. На лекцията всеки желаещ може да срещне и зададе въпросите си към гуруто на свободните земеделци по света и владетел на техниките за възстановяващо се земеделие.

Местата за събитията с Джоел Салатин в България са ограничен брой и достъпът до тях е срещу вход, който може да бъде заплатен през специалния сайт www.salatinbulgaria.com.

Посещението на Джоел Салатин у нас се случва с подкрепата на Фондация Америка за България и по покана на Чифлик Ливади.

ВИЖ СЪЩО

До 43 точки падна класирането по процедура „Улици“ на мярка 7.2

След получени и обработени възражения от Управляващия орган на ПРСР, приключи последният етап от предварителното …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.