Начало / Акцент Евро Финансиране / Незаконният риболов ще е във фокуса на МЗХГ, съобщи на среща в Созопол Атанас Добрев

Незаконният риболов ще е във фокуса на МЗХГ, съобщи на среща в Созопол Атанас Добрев

„В лицето на настоящото ръководство на Министерство на земеделието, храните и горите браншът може да намери съмишленици в общата ни цел да запазим богатството на морската ни флора и фауна и да го предадем като ценно наследство на бъдещите поколения. Екипът на министерството, заедно с Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, имаме амбиция да продължим отстояването на стратегическите интереси на българския риболовен бранш, но и да поддържаме перманентния интензивен контрол в акваторията на Черно море. Трябва да развиваме рибарския сектор с мисъл за бъдните поколения и с ангажираност към съхранение богатството и разнообразието на рибните ни ресурси.” Това заяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев по време на среща в Созопол с представители на неправителствени организации на морския промишлен риболов, както и на рибарски сдружения, сред които БГ Фиш, Черноморски изгрев, Рибарско дружество – Созопол и други.

Организациите представиха своята дейност и очакванията си за развитие на сектора. В конструктивен план бяха дебатирани и актуални въпроси, свързани с възможностите за финансиране, подобряване условията на труд и контрол. Заместник-министърът подчерта, че ще продължи борбата с незаконния риболов и стриктно ще се следи за спазване на законовите разпоредби при провеждане на промишления и любителски риболов. Той припомни, че само през юни Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури извърши близо 1600 проверки, при които разкри 170 нарушения и иззе над 17 км мрежи и 600 кг риба.

 

В дебата участие взе и кметът на град Созопол Панайот Рейзи в качеството си на председател на Рибарско дружество – Созопол.

ВИЖ СЪЩО

Скоро-мярка 2.2. „Продуктивни инвестиции в аквакултурите“

На  05.07.2019г. Управляващият орган на Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 г. публикува за обществено …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.