Начало / Общи / Полезна Информация / Нови дати за прием на проекти по мярка 311 и 312

Нови дати за прием на проекти по мярка 311 и 312

Изглежда правителството прави опити да се събуди от дългия зимен сън, в който беше изпаднало. От няколко часа В сайта на държавен фонд земеделие публикуваха примерен график за прием и обработка на проекти по програма за развитие на селските райони за календарната 2010 година. Правят впечатление два основни момента. Приема на проекти по мярка 311 и 312 е условно разделен на два паралелни етапа:

 • Прием на заявления за кандидатстване, чийто инвестиции са по ЕПИВ (Европейския план за икономическо възстановяване)
 • Прием на заявление за кандидатстване, чийто инвестиции не са по ЕПИВ

Към бюджета на Програмата за развитие на селските райони са предвидени допълнително 33.15 млн. евро за 2009 и 2010 г. от Европейския план за икономическо възстановяване, към които има и 3.68 млн. евро съфинансиране от българска страна.

Едно от приоритетните направления на ЕПИВ са Инвестиции във възобновяема енергия – за създаване на насаждения от многогодишни енергийни култури, за изграждане на инсталации и инфраструктура за производство на възобновяема енергия чрез използване на биомаса и други възобновяеми енергийни източници (слънчева, вятърна и геотермална енергия);

Средствата по линия на ЕПИВ в размер общо на 36.83 млн. Евро.

Ето и примерна схема, в която показваме датите, през които ще можете да внесете Вашите проекти. Всички допустими дейности по мерки 311 и 312 са отразени в синьо, докато проектите свързани с ВЕИ (Възобновяеми енергийни източници) са маркирани в зелено.

Останалите дати по всички мерки към програма развитие на селските райони можете да свалите от тук.

Екипа на Finansirane.eu и консултантска компания „ЕНПРОМ” ООД може да Ви съдейства при подготовката и управлението на проекта/и за финансиране към съответните мерки.

Пожелаваме на всички кандидати спорно лято.

ВИЖ СЪЩО

иновации

„Разработване на продуктови и производствени иновации“

Здравейте, приятели! Днес ще изместим фокуса от Програма за развитие на селски райони към ОП …

5 коментара

 1. един от всичките

  Уважаеми Бенефициенти,
  пише Ви един вече дълготрайно чакащ гражданин да се започне отново разглеждането на проектите по мярка 311 и 312,на които вече отдавна трябваше да сме получили отговор/за информация срока за разглеждане е 3 месеца ,но на нашите управници и 3 години е малко/. Абсурдно е да те задължават да изготвиш и разпишеш множество документи ,декларации,договори ,които малко или много са конкретизирани някакви срокове и условия, а те да не се съобразяват и да не зачитат Твоя труд. Едва ли някой от Вас си дава сметка ,че ако не усвоим тези средства които сега ни се предлагат от ЕС и не развием нашата икономика и производство ,как после ще плащаме годишният си членски внос към ЕС!?
  Уважаеми Българи ,и всички Вие които все още чакате отговор от заспалата агенция и ДФЗ ,аз мисля че е крайно време да вземем нещата в свои ръце и Ви призовавам да поемем процедура за внасяне на колективен иск в съда срещу ДФЗ и неспазване на сроковете по наредбите.

 2. Тома Томов

  „Приема на проекти по мярка 311 и 312 е условно разделен на два паралелни етапа:….“

  „паралелни етапи“ , звучи ми , като лингвистична безсмислица !….

  …да не би да става въпрос за „последователни “ етапи ???

 3. Ивайло Янков

  Приятели,

  Екипа на Finansirane. eu поднася най – искрените си извинения за неотговарянето на вашите въпроси към нас. Това се дължи на технически проблем, свързан с преместването на информационния портал Finansirane. еu на собствен сървър.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: http://finansirane.eu/forum/

 4. Мирена

  здравейте,
  искам да направя къща за гости с цел туризъм,какво е нужно да подготвя,какви документи и къде трябва да ги представя?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.