Начало / Общи / Полезна Информация / Нови две клаузи по договорите за Мярка 311 и 312

Нови две клаузи по договорите за Мярка 311 и 312

Кандидатите, за които има съмнения за създаване на изкуствени условия, трябва да учредят първо по ред обезпечение за инвестицията в полза на Фонд „Земеделие”

Клаузата цели да създаде допълнителна гаранция за финансовите интереси на Европейския съюз, когато има съмнения за създаване на изкуствени условия от страна на кандидатите. Изменението се отнася за Мярка 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности” и Мярка 312 „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия”.

Пример за създаване на изкуствени условия е разделянето на едно стопанство на две. С това собствениците целят да получат два пъти максималния размер на субсидията на проект, заложен в нормативните уредби на мерките.

  • Кандидатите, за които има съмнения за създаване на изкуствени условия, трябва да учредят първо по ред обезпечение за инвестицията в полза на Фонд „Земеделие”, до размера на договорената финансова помощ. Обезпечението се създава при подаването на заявката за окончателно плащане. То става неразделна част от договора за подпомагане и гарантира правилното изпълнение на одобрения бизнес план.

Внасянето на допълнителни гаранции не е необходимо, ако част от свързаните кандидати оттеглят заявленията си и остане само един проект за подпомагане.

Източник: „ДФЗ“

ВИЖ СЪЩО

иновации

„Разработване на продуктови и производствени иновации“

Здравейте, приятели! Днес ще изместим фокуса от Програма за развитие на селски райони към ОП …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.