Начало / Акцент Евро Финансиране / Нови технологии за интелигентни градове

Нови технологии за интелигентни градове

Здравейте, приятели!

Съвсем скоро стартира 5-то поредно издание на  Smart Cities – изложение и конференция за интелигентни градове, която се организира от Виа Експо. Решенията, които изложителите ще представят, намират приложения във „фасилити“ и „ютилити“ сектора; енергетиката; индустриална и домашна автоматизация; транспорта и др.

Ще се представят M2M решения за интелигентно отчитане; SCADA; автоматика за дома; локализиране на превозни средства; телематични приложения и др. Новост е независимата уеб-базирана платформа за проследяване (D2Sphere). Друго решение за общините ще е система за управление на събирането на отпадъци, базирано на облачните технологии,като услугата помага на общини, сметосъбиращи фирми и гражданите – да бъдат по-информирани по отношение на различните процеси за събиране на отпадъци.

Експерти от Чехия ще запознаят посетителите с иновативна система за преподаване в училищата и детските градини. Между експонатите ще са и фотоволтаични покривни панели, с висока издържливост и ефективност, която може да достигне 18,3% през монокристални и 17% в поликристални модули.

Ще видим и авангардни решения в областта на безжичните мрежови системи; операторските софтуерни решения; ИКТ услугите; системите за управление на енергията и е-здравеопазването. Компанията ще представи на своя щанд системи за мониторинг на трафика; за интелигентно измерване и управление на отпадъците.

От Южна Корея ще се демонстрира интегрирана продуктова линия за управление на отпадъци.  Мобилната лаборатория за измерване на качеството на атмосферния въздух е плод на съвместна работа на няколко български организации. Тя е част от модерен иновативен център за изследване, анализ, наблюдение, моделиране на КАВ, енергийно потребление и емисии парникови газове на местно ниво. Той е единствен по рода си на Балканите, използващ най-съвременните ИКТ.

Конференцията ще се проведе на 7 март. Електронно здравеопазване, големите данни в концепцията на интелигентните градове, смарт фасилити мениджмънт и иновативни технологии за проследяване и моделиране на велосипедните и пешеходни потоци – са част от темите.

За повече информация: Виа Експо www.viaexpo.com

Регистрация за участие в конференциите  

Регистрация за посещение на изложението

ВИЖ СЪЩО

Над 2,5 млрд. лева са изплатените средства в сектор „Земеделие“ през 2018 г.

9 мерки по ПРСР ще се отворят през 2019 г. „Над 2,5 млрд. лева са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.