Начало / Акцент Евро Финансиране / Нов срок на кампанията за директни плащания – 31 май

Нов срок на кампанията за директни плащания – 31 май

земяМинистерство на земеделието и храните ще удължи срока  за подаване на заявления за подпомагане по Кампания`2016 за директни плащания до 31-и май без санкция и до 27-и юни с 1% санкция за всеки просрочен работен ден. До това решение се стигна след проведени консултации със земеделските производители, асоциациите и браншовите организации в сектора. Министерството разгледа и се съобрази с предоставените от всички страни становища.

Във връзка с изпълнение на това решение ведомството ще спази всички необходими процедури за промяната.

Това е вторият вариант, представен за обществено обсъждане с бранша и води до частично удължаване на срока по кампанията.  Решението за удължаване на срока ще бъде взето след като Европейския съюз приеме Регламент, който да даде възможност на държавите членки на базата на национално решение да удължат периода за подаване на заявления. Припомняме, че при първия вариант не се предвиждаше  удължаване на срока, а при третия вариант – максимално удължаване до 15-и юни.

До момента по кампания`2016 протича нормално, като подадените заявления са над 93 хил., а заявените площи са над 3 млн. и 200 хил. ха.  В процентно отношение това са повече от 86 % от общата площ одобрена за подпомагане през 2015 година.

ВИЖ СЪЩО

ДФЗ: 89% от помощта за горивата са изплатени

ДФ „Земеделие“ преведе първи транш в размер на близо 73 млн. лв. (72 864 453 лв.) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.