Начало / Акцент Евро Финансиране / НССЗ: Най-много разработени проекти има в Стара Загора, Бургас и Пловдив
биоземеделие

НССЗ: Най-много разработени проекти има в Стара Загора, Бургас и Пловдив

земя, ниваЗа периода 27 юни – 12 август 2016 г., Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) предостави над 2 850 консултантски пакета на малки стопанства по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитие на малки стопанства“, отчетоха от държавната институция. Те представляват над 75% от всички подадени, които са общо 3 755. Пакетите включват изготвяне на бизнес план и заявление за подпомагане по подмярка 6.3.

Преобладават проектите в сектор „Плодове и зеленчуци“ – сливи, череши, домати, пипер и в сектор „Животновъдство“ –  месодайно говедовъство, овцевъдство и пчеларство, съобщават от НССЗ.

Най- голям брой проекти са изготвени за районите на Област Стара Загора – 222 бр., Област Бургас – 191 бр. и Област Пловдив – 176 бр.

На подпомогнатите стопани ще бъдат предоставени напълно безплатно и допълнителни консултантски пакети. По този начин ще се допринесе за икономическо развитие и укрепване на стопанства им, чрез модернизация и технологично обновление. Те ще получават и безплатни консултации през целия период на изпълнение на бизнес плановете им, което в голяма степен ще гарантира успешното изпълнение на проектите и получаването на втората част от помощта.

От земеделските площи ще бъдат взети почвени проби и ще бъдат изготвени препоръки за торене и поддържане на почвите в добро агрохимично състояние.

 

Европейски проекти - novek

ВИЖ СЪЩО

обучения

Процедура „Обучения за заети лица“ отвори за прием на проектни предложения!

От 12.04.17 г. до 30.06.2017 г. ще бъда отворена за прием на проектни предложения процедура „Обучения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *