Начало / Акцент Евро Финансиране / НССЗ: Най-много разработени проекти има в Стара Загора, Бургас и Пловдив
биоземеделие

НССЗ: Най-много разработени проекти има в Стара Загора, Бургас и Пловдив

земя, ниваЗа периода 27 юни – 12 август 2016 г., Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) предостави над 2 850 консултантски пакета на малки стопанства по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитие на малки стопанства“, отчетоха от държавната институция. Те представляват над 75% от всички подадени, които са общо 3 755. Пакетите включват изготвяне на бизнес план и заявление за подпомагане по подмярка 6.3.

Преобладават проектите в сектор „Плодове и зеленчуци“ – сливи, череши, домати, пипер и в сектор „Животновъдство“ –  месодайно говедовъство, овцевъдство и пчеларство, съобщават от НССЗ.

Най- голям брой проекти са изготвени за районите на Област Стара Загора – 222 бр., Област Бургас – 191 бр. и Област Пловдив – 176 бр.

На подпомогнатите стопани ще бъдат предоставени напълно безплатно и допълнителни консултантски пакети. По този начин ще се допринесе за икономическо развитие и укрепване на стопанства им, чрез модернизация и технологично обновление. Те ще получават и безплатни консултации през целия период на изпълнение на бизнес плановете им, което в голяма степен ще гарантира успешното изпълнение на проектите и получаването на втората част от помощта.

От земеделските площи ще бъдат взети почвени проби и ще бъдат изготвени препоръки за торене и поддържане на почвите в добро агрохимично състояние.

 

ВИЖ СЪЩО

За твърда финансова подкрепа на пчеларите в следващата ОСП настоява наш евродепутат

Заради осигуряване на услугата „опрашване“ Момчил Неков внесе искане секторът да получава директни и обвързани …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.