Начало / Акцент Евро Финансиране / Обобщеният доклад потвърди, че в МЗХ няма нарушения, а забавяне на една обществена поръчка
МЗХ

Обобщеният доклад потвърди, че в МЗХ няма нарушения, а забавяне на една обществена поръчка

МЗХНа интернет страница на Министерския съвет вече е публикуван обобщеният доклад за състоянието на министерствата. Той е повтаря обявените от премиера в петък, 17 февруари, констатации. В доклада е сглобена есенцията от докладите на всеки един министър.

Прегледът на състоянието на съответното министерство е включвал наблюдение върху административния състав и преглед на обществените поръчки, проведени в последните две години.

Както премиерът проф. Огнян Герджиков обяви в края на миналата седмица, в Министерството на земеделието и храните (МЗХ) не е открито нарушение. Няма направени забележки и към работата на първостепенния разпоредител на средства ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция, чиито изпълнителен директор Румен Порожанов бе освободен.

За съжаление, в сайта на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) не е качен пълният текст на доклада, подготвен от екипа на министър Христо Бозуков, за състоянието на аграрното ведомство.

Критиката към МЗХ в обобщения доклад е, че е закъсняло обявяването на обществена поръчка за изготвяне на последваща оценка (ex-post) на Програмата за развитие на селските районен 2007 – 2013 г. (според информацията от МЗХ неизпълнението на този ангажимент ще доведе до риск от спиране на средствата по ПРСР от Европейската комисия).

 

ВИЖ СЪЩО

До дни компенсират овощари с 63 хил. лв.

Допълнителен финансов ресурс от 63 000 лв. за унищожени овощните насаждения одобри УС на ДФЗ, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.