Начало / Евро Новини / Обществено обсъждане на Закона за подпомагане на земеделските производители
МЗХ

Обществено обсъждане на Закона за подпомагане на земеделските производители

Министерството на земеделието и храните (МЗХ) публикува за обществено обсъждане проекта на Закона за подпомагане на земеделските производители.

Нормативният акт е рамков закон за прилагане на механизмите на Общата селскостопанска политика /ОСП/ в България. Законът урежда изграждането и функционирането на Разплащателна агенция и Интегрирана система за администриране и контрол /ИСАК/, както и основните въпроси, свързани с прилагането на схемите за директни плащания.

Той определя структурите в България, които са оторизирани да прилагат мерките и дейностите включени в ОСП и очертава тяхната компетентност. Законът урежда някои процедури, които регламентите на ЕС предвиждат да бъдат определени на национално ниво и дава задължителна сила на изборa, който България е направила, относно прилагането на схемите за директни плащания. С него се създават правни основания за издаването на наредби по схемите и мерките, включени в ОСП и представя на българските земеделски стопани възможностите, които имат за участие в тях.

Мотивите към Закона за изменение и допълнение на ЗПЗП => Мотиви към ЗИД на ЗПЗП

Проекта на закона може да видите =>ЗИД на ЗПЗП

Предложения по проекта могат да се правят на [email protected]

ВИЖ СЪЩО

Процедура „Обучения за заети лица“ е спряна за кандидатстване

Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“  временно преустановява подаването на проектни предложения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.