Начало / Евро Новини / Одобрени са нови 14 проекта по ПРСР за 13, 8 млн. лв.

Одобрени са нови 14 проекта по ПРСР за 13, 8 млн. лв.

    На заседание на Експертната комисия за осигуряване на прозрачност (ЕКОП) в ДФ „Земеделие” бяха одобрени нови 14 проекта по Мярка 123 „ Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти” от Програмата за развитие на селските райони ( ПРСР) 2007-2013 г. Инвестиционните предложения са за 28, 9 млн. лв., а при успешно изпълнение на проектите бенефициентите ще получат финансиране в размер на 13, 8 млн. лв.

       Предмет на инвестициите са закупуване на специализиране техника, подпомагаща развитието на предприятия за месо и месни продукти, винарни , както и предприятия за консервиране на плодове и зеленчуци. Един от одобрените проекти е за технологично оборудване и разширяване капацитета на предприятие за преработка на отпадъци от хранителната промишленост.

       През изминалата седмица ДФ „Земеделие” разплати още 5, 6 млн. лв. по пет от мерките от Програмата. По-голямата част от изплатените средства –  2, 6 млн. лв., са по Мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства”. Преведените средства по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места” са 1, 8 млн. лв.

       Останалите средства са по мерките 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти”, 511 „Техническа помощ” и 431-2 ЛИДЕР – „Придобиване на умения и постигане на обществена активност на съответните територии за потенциални местни инициативни групи в селските райони“.

Източник:      Държавен фонд „Земеделие”-

                                                                                Разплащателна агенция

ВИЖ СЪЩО

Процедура „Обучения за заети лица“ е спряна за кандидатстване

Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“  временно преустановява подаването на проектни предложения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.