Начало / Акцент Евро Финансиране / Окончателният вариант на наредбата за мярка 4.2 готов

Окончателният вариант на наредбата за мярка 4.2 готов

Редактираният и окончателен вариант на Наредбата за изменение и допълнение на Наредба № 20 от 2015 г. за прилагане на подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ е публикуван на сайта на земеделското министерство в „Проекти на нормативни актове“. Очаква се публикуването й в „Държавен вестник“.

Подмярката за преработватели ще бъде отворена в продължение на три месеца, така че приемът по нея ще тече и през януари 2018 г. Предстои земеделският министър да издаде заповед, в която ще бъдат обявени сроковете за кандидатстване и бюджета за този прием по 4.2.

За пръв път по тази мярка ще се кандидатства чрез системата ИСУН, която гарантира публичност и прозрачност при приема. Единствено проектите със строително-монтажни дейности ще трябва да се входират и на хартиен носител в областните дирекции на фонд „Земеделие“. В ИСУН документите ще се подават чрез класифициран електронен подпис (КЕП) на заявителите или чрез упълномощени от тях лица с нотариална заверка на пълномощното.

За пръв път също ще се извършва предварителен ранкинг на подадените проекти, в който ще бъдат обявени и точките на класираните бизнес планове. Кандидатите ще могат да възразят срещу оценките в едноседмичен срок след обявяване на предварителната класация.

 

ВИЖ СЪЩО

Финансирането за развитие на туризъм, производство и услуги започна в обхвата на отделни Местни инициативни групи

Финансиране на идеята Ви по подмярка 6.4.1 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ все още …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.