Начало / Акцент Евро Финансиране / Окончателният вариант на наредбата за мярка 4.2 готов

Окончателният вариант на наредбата за мярка 4.2 готов

Редактираният и окончателен вариант на Наредбата за изменение и допълнение на Наредба № 20 от 2015 г. за прилагане на подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ е публикуван на сайта на земеделското министерство в „Проекти на нормативни актове“. Очаква се публикуването й в „Държавен вестник“.

Подмярката за преработватели ще бъде отворена в продължение на три месеца, така че приемът по нея ще тече и през януари 2018 г. Предстои земеделският министър да издаде заповед, в която ще бъдат обявени сроковете за кандидатстване и бюджета за този прием по 4.2.

За пръв път по тази мярка ще се кандидатства чрез системата ИСУН, която гарантира публичност и прозрачност при приема. Единствено проектите със строително-монтажни дейности ще трябва да се входират и на хартиен носител в областните дирекции на фонд „Земеделие“. В ИСУН документите ще се подават чрез класифициран електронен подпис (КЕП) на заявителите или чрез упълномощени от тях лица с нотариална заверка на пълномощното.

За пръв път също ще се извършва предварителен ранкинг на подадените проекти, в който ще бъдат обявени и точките на класираните бизнес планове. Кандидатите ще могат да възразят срещу оценките в едноседмичен срок след обявяване на предварителната класация.

 

ВИЖ СЪЩО

МЯРКА 6.4 – ПОЛУЧАВАТ ЛИ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ХЛЯБ И ХЛЕБНИ ИЗДЕЛИЯ РЕАЛЕН ШАНС ЗА ФИНАНСИРАНЕ?

През 2018 година приемът по подмярка 6.4 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ ще бъде …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.