Начало / Евро Новини / От днес започва кандидатстването по Програма за подпомагане на лозаро- винарския сектор 2014- 2018 г.
лозаро- винарски сектор

От днес започва кандидатстването по Програма за подпомагане на лозаро- винарския сектор 2014- 2018 г.

От 17 ноември до 5 декември 2014 г., кандидатите по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя” от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014-2018 г., ще могат да подават заявления за финансова помощ за Кампания 2015 година.

По мярката ще се подпомагат три дейности – конверсия на сортовия състав на насажденията; преструктуриране на лозята ; подобряване на техниките за управление на лозята.
Определеният бюджет за трите дейности до края на финансовата 2015 г. е малко над 4, 4 млн. лева.

Финансова помощ могат да получат производителите, вписани в лозарския регистър, съгласно Закона за виното и спиртните напитки. Програмата покрива до 75% от разходите на бенефициента за изпълнение на конкретни дейности и се изплаща след изпълнение на инвестицията или авансово. Срокът за изпълнение на инвестициите по мярката е до две винарски години (от 1 август на текущата година до 31 юли на следващата година) от сключване на договора за предоставяне на финансова помощ.

Бюджетът по мярката „Преструктуриране и конверсия на лозя” за целия програмен период   2014-2018 г. е 80,81 млн. евро. Само за изминалата финансова 2014 г. са изплатени малко над 32, 158 млн. лв.

 

източник: www.dfz.bg

 

 

ВИЖ СЪЩО

Процедура „Обучения за заети лица“ е спряна за кандидатстване

Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“  временно преустановява подаването на проектни предложения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.