Начало / Акцент Евро Финансиране / От днес стартира Кампанията за директни плащания

От днес стартира Кампанията за директни плащания

От днес стартира Кампанията за директни плащания за земеделие за 2017 г. При директните плащания има предвиден национален таван за България от Европейския фонд за гарантиране на земеделието, който за 2017 година е в размер малко над 1 милиард и 500 милиона лева. Бюджетът става над 2 милиарда, ако към тази сума се добавят и сумите по три схеми за преходна национална помощ и част от мерките от Програмата за развитие на селските райони, съобщи пред БНР Георги Праматаров, който оглавява дирекция „Директни плащания“ в Министерството на земеделието.

Производителите трябва да започнат да заявяват обработваните от тях площи и брой на отглеждани животни, за да получат подпомагане за тях. Общите заявления без санкция се подават до 15 май. В дните след това, до 9-и юни заявления се отварят и подават с 1%санкция за всеки работен ден закъснение след 15-и май. През тези 25 календарни дни могат да се правят и корекции във вече подадени заявления. Ако корекциите бъдат направени до 31-и май, санкции не се начисляват.

Системата ще бъде отворена от днес, но кампанията реално ще стартира от идната седмица, защото в първите дни администрацията тества системата в реална среда. Затова и графиците за подаване на заявления в Областните дирекции се изготвят, считано от следващата седмица.

ВИЖ СЪЩО

Над 2,5 млрд. лева са изплатените средства в сектор „Земеделие“ през 2018 г.

9 мерки по ПРСР ще се отворят през 2019 г. „Над 2,5 млрд. лева са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.