Начало / Акцент Евро Финансиране / От 15 декември се отваря „Преструктуриране и конверсия на лозя“

От 15 декември се отваря „Преструктуриране и конверсия на лозя“

Текат последните дни, в които лозарите могат да закупят права за засаждане

лозяИзпълнителната агенция по лозата и виното обявява прием по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014 – 2018.

Мярката ще се отвори от 08:00 часа на 15 декември 2015 г. (вторник).
Агенцията е утвърдила нови образци на документи, които могат да се изтеглят от нейния сайт – http://www.eavw.com. Това са заявление за издаване на удостоверение за участие по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“, План за преструктуриране и конверсия и Искане за удължаване на срока на издадено удостоверение за участие по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“.
От ИАЛВ информират ще приемат целогодишно заявления за издаване на удостоверение за участие по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014 – 2018.
В своята интернет страница ИАЛВ напомня, че от 1 януари 2016 г., България няма да разполага с права на засаждане от Национален резерв. Предвид последната реформа в сектор вино на ниво ЕС, от 2016 г., всяка държава-членка ще може да предоставя всяка година, до 2030 г., разрешение за право на засаждане на винени лозя в размер до 1% от действителния производствен потенциал (действително засадените площи с винени лозя). Съгласно новата схема за разрешителни за лозови насаждения от 1 януари 2016 г., производителите няма да могат да участват за създаване на нови лозя по мярка „Преструктуриране и конверсия на винени лозя“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014 – 2018 г.
От ИАЛВ посочват, че ще издават сметки за придобиване на право на засаждане от Национален резерв до 16 декември 2015 г.;  И ще приемат плащания по закупуване на права на засаждане от Национален резерв до 28 декември 2015 г.

ВИЖ СЪЩО

Забраната за износ на дърва ще се обсъди на следващия Съвет по горите

„Дървата за огрев на населението е една много чувствителна тема, в която, сигурен съм, има …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *