Начало / Акцент Евро Финансиране / От 15 декември се отваря „Преструктуриране и конверсия на лозя“

От 15 декември се отваря „Преструктуриране и конверсия на лозя“

Текат последните дни, в които лозарите могат да закупят права за засаждане

лозяИзпълнителната агенция по лозата и виното обявява прием по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014 – 2018.

Мярката ще се отвори от 08:00 часа на 15 декември 2015 г. (вторник).
Агенцията е утвърдила нови образци на документи, които могат да се изтеглят от нейния сайт – http://www.eavw.com. Това са заявление за издаване на удостоверение за участие по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“, План за преструктуриране и конверсия и Искане за удължаване на срока на издадено удостоверение за участие по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“.
От ИАЛВ информират ще приемат целогодишно заявления за издаване на удостоверение за участие по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014 – 2018.
В своята интернет страница ИАЛВ напомня, че от 1 януари 2016 г., България няма да разполага с права на засаждане от Национален резерв. Предвид последната реформа в сектор вино на ниво ЕС, от 2016 г., всяка държава-членка ще може да предоставя всяка година, до 2030 г., разрешение за право на засаждане на винени лозя в размер до 1% от действителния производствен потенциал (действително засадените площи с винени лозя). Съгласно новата схема за разрешителни за лозови насаждения от 1 януари 2016 г., производителите няма да могат да участват за създаване на нови лозя по мярка „Преструктуриране и конверсия на винени лозя“ от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2014 – 2018 г.
От ИАЛВ посочват, че ще издават сметки за придобиване на право на засаждане от Национален резерв до 16 декември 2015 г.;  И ще приемат плащания по закупуване на права на засаждане от Национален резерв до 28 декември 2015 г.

ВИЖ СЪЩО

До дни компенсират овощари с 63 хил. лв.

Допълнителен финансов ресурс от 63 000 лв. за унищожени овощните насаждения одобри УС на ДФЗ, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.