Начало / Акцент Евро Финансиране / От 2019 г. ще има 1,3 млн. евро за програма, която се бори с двойния стандарт при храните

От 2019 г. ще има 1,3 млн. евро за програма, която се бори с двойния стандарт при храните

Европейската комисия (ЕК) одобри наша програма за борба с двойните стандарти на храните в Европейския съюз. Тя ще разполага с бюджет от 1.3 млн. евро.

„Имаме поредна ефективна крачка в решаване на проблема с двойния стандарт с храните и напитките в ЕС. Европейската комисия одобри пилотния проект, предложен от мен и колегата евродепутат Андрей Новаков, за справяне с двойния стандарт. Той е одобрен с най-високата възможна оценка – с клас „А“, така че вече ще има българска програма, свързана с борбата с двойните стандарти с храните и напитките в ЕС“, каза пред журналисти евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.

Преди няколко месеца евродепутатите Емил Радев и Андрей Новаков обясниха, че идеята им е да се въведат минимални общи стандарти за храните във всички страни. Според тях това няма да повиши цените на храните в Източна Европа.

Новаков се надява още през 2019 г. да имаме конкретни резултати и организации от България да могат да участват за отпускане на грантове. Изпълнението на програмата започва формално на 1 януари 2019 г., когато влиза в сила новият бюджет. „Надявам се през последната четвъртина на годината да бъде обява процедура по подаване на проекти, така че всяка една организация да може да го направи“, каза Андрей Новаков.

ВИЖ СЪЩО

В обществена дискусия кое часово време да изберем ще участват земеделски организации

Евродепутат Момчил Неков организира  открита обществена дискусия за смяната на часовото време и законодателството на ЕС. Форумът ще се проведе на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.