Начало / Акцент Евро Финансиране / От 348 проекта за обновяване на храмове по мярка 7.6, едва 92 са класирани

От 348 проекта за обновяване на храмове по мярка 7.6, едва 92 са класирани

храм, църкваОт Държавен фонд „Земеделие” съобщиха, че са приключили предварителната проверка за съответствие с критериите за подбор на проектите, подадени по подмярка 7.6 „Проучвания и инвестиции, свързани с поддържане, възстановяване и подобряване на културното и природно наследство на селата“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) за периода 2014-2020 г.

От общо 348 подадени проекта, едва 92 продължават. Приетите проекти са със заявена финансова помощ от 209 752 375 лева, а тези, които остават за последващо разглеждане, съставляват до 124% от бюджета по подмярката, който е в размер на левовата равностойност на 25 млн. евро. Общата сума на финансовата помощ на проектите, които ще бъдат разгледани, е 60 206 935 лева.

Всички проекти са оценени съгласно изискванията на Наредба № 6 от 28.03.2016 г. за прилагане на подмярка 7.6, посочват от ДФЗСъответствието с критериите за оценка се преценява към датата на подаване на заявлението за подпомагане, съобразно приложените към заявлението документи. Важно е да се отбележи, че издадените от Националния институт за недвижимо културно наследство (НИНКН) удостоверения, в които е посочено, че обектът, предмет на инвестицията, притежава предварителна категория „местно значение“ или „национално значение“, не получават точки съгласно критериите за подбор.

Заявленията за подпомагане се класират според получените при оценката точки и се одобряват в низходящ ред до размера на определения за съответния прием бюджет.

Кандидатите по подмярка 7.6 могат да направят индивидуална справка за броя получени точки на адрес: http://prsr.bg/.

 

ВИЖ СЪЩО

За твърда финансова подкрепа на пчеларите в следващата ОСП настоява наш евродепутат

Заради осигуряване на услугата „опрашване“ Момчил Неков внесе искане секторът да получава директни и обвързани …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.