Начало / Акцент Евро Финансиране / От 4 до 10 декември De minimis за зеленчуци е отворена за заявления

От 4 до 10 декември De minimis за зеленчуци е отворена за заявления

Бюджетът е 1 млн. лв., от които 250 хил. лв. са за оранжерийно производство 

зеленчуци, оранжерияОт 4 до 10 декември областните дирекции на ДФ „Земеделие“ ще приемат заявления от производителите на зеленчуци за участие по схемата De minimis, съобщиха от ДФЗ. Общият размер на помощта от този прием е 1 млн. лв., реши Управителният съвет на ДФЗ. Средствата се предоставят от остатъчния ресурс в направление „Държавни помощи“ от бюджета на Фонда за 2015 г.

Изплащането на средствата по схемата е до 18 декември 2015 г. Ставките за подпомагане на декар ще бъдат определени на базата на приетите заявления за участие по схемата.

Държавната помощ се предоставя на регистрирани земеделски стопани за компенсиране на част от разходите по отглеждането на зеленчукови култури през 2015 г. По схемата ще бъдат подпомогнати производители на зеленчуци оранжерийно производство (домати, краставици и пипер) като минималната площ за всеки вид култура е 1 декар (0.1 ха), а общият бюджет е 250 000 лв. De minimis ще бъде разпределен и за производители на зеленчуци полско и градинско производство (домати, краставици, пипер, моркови, дини, пъпеши, зрял лук и главесто зеле) като минималната площ за всеки вид култура е 5 декара (0.5 ха), а бюджетът – 750 000 лв.

Общият размер на предоставените на един земеделски стопанин или едно и също предприятие помощи по схема de minimis не може да надхвърля левовата равностойност на 15 000 евро за период от три данъчни години (от 2013 до 2015 г.).

Европейски проекти - novek

ВИЖ СЪЩО

Със заповед на Румен Порожанов е определен размерът на обвързаното подпомагане за крави

Със заповеди на земеделския министър Румен Порожанов са определеви ставките на обвързаното подпомагане за млечни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *