Начало / Акцент Евро Финансиране / Още почти 1 млн. лв. получиха МИРГ

Още почти 1 млн. лв. получиха МИРГ

976 229 лева преведе ДФ „Земеделие“Разплащателна агенция за проекти на три Местни инициативни рибарски групи (МИРГ). Проекти са по мярка 4.1 „Развитие на рибарските области” по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” (ОПРСР).

МИРГ „Високи Западни Родопи: Батак-Девин-Доспат“ получи 370 778 лв. за три проекта в изпълнение на местната си стратегия за развитие. Групата работи в посока на поддържането на качеството на водата в язовир Доспат, както и за създаването на добри условия за отдих в района на язовира. Местната рибарска група завърши успешно и проект, целта на която е екологичното възпитание. Стойността на изплатената окончателна субсидия по него е в размер на 81 883 лв.

"Старият пристан" на Поморие вече е реновиран
„Старият пристан“ на Поморие вече е реновиран

Изплатената субсидия на община Поморие от 361 693 лв. е за саниране, рехабилитация и реновиране на мостик „Старият Пристан“.  Дейностите са инициирани МИРГ „Поморие -Несебър“.

Безвъзмездната финансова помощ по тези проекти е 100% от размера на одобрените и реално извършени инвестиционни разходи, от които 75 на сто се осигуряват от Европейския фонд „Рибарство“ (ЕФР) и 25 на сто – от държавния бюджет.

Местната инициативна рибарска група „Главиница-Тутракан-Сливо поле“ реализира с проект по Мярка 4.1 от ОПРСР част от стратегията си по изграждането на система за електронна борса за подпомагане на рибарския сектор. По проекта са изплатени 161 873 лв. като безвъзмездната помощ е 60% от размера на извършените инвестиционни разходи.

 

ВИЖ СЪЩО

Поради завишен интерес към млекомати и витрини бюджетът на помощта се увеличава

С 50 000 лева се увеличава бюджетът за 2018 г. по схемата на държавната помощ „Инвестиции …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.