Падат лихвите при рефинансираните кредити от Фонд „Земеделие”по мерки 121, 122, 123, 223, 226, 311 и 312 от ПРСР

Прилагането на схемата ще позволи на по-широк кръг бенефициенти да получат необходимия им финансов ресурс за реализиране на одобрените им проекти по мерки 121, 122, 123, 223, 226, 311 и 312 от ПРСР

SchoolОт 9.0 % на 7.0 % се намалява годишният лихвен процент, при който търговските банки, рефинансирани от фонд „Земеделие”, да предоставят кредити на земеделските производители. Процедурата е одобрена от Управителния съвет на ДФ „Земеделие” и се отнася за отпускането на заеми за изпълнение на инвестиционни проекти по Програмата за развитие на селските райони. Прилагането на схемата ще позволи на по-широк кръг бенефициенти да получат необходимия им финансов ресурс за реализиране на одобрените им проекти по мерки 121, 122, 123, 223, 226, 311 и 312 от ПРСР.

SchoolРешението за намаляване на лихвените равнища на 7.0 % се отнася и за рефинансирането на кредити по Кредитната схема на Фонда за инвестиции в селското стопанство. От 1.0 % на 0.5 % е намален и размерът на събираната еднократна такса за обслужване на отпусканите пряко от ДФ „Земеделие” инвестиционни кредити.

WorkДФ „Земеделие” ще уведоми търговските банки за решението и ще им предложи сключване на договори за рефинансиране на проекти по ПРСР, като списъкът с банките, приели да участват в схемите, ще бъде публикуван на интернет страницата на ДФ „Земеделие”.

SchoolОтчитайки положителните резултати от дългогодишното партньорство с търговските банки, ръководството на ДФ „Земеделие” очаква стартирането на схемата с активното сътрудничество на търговските банки, да доведе до по-голяма ефективност при усвояването на средствата от Европейския фонд за развитие на селските райони.

Източник: ДФ „Земеделие” – Разплащателна агенция

С радост ще отговорим на всеки зададен въпрос.

Задай въпрос

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Compare items
  • Total (0)
Compare
0