Начало / Акцент Евро Финансиране / Подмярка 8.4 за възстановяване на горите след пожар и бедствия е отворена

Подмярка 8.4 за възстановяване на горите след пожар и бедствия е отворена

Подмярка 8.4 „Възстановяване на щети по горите от горски пожари, природни бедствия и катастрофични събития“ е отворена. Земеделското министерство публикува насоки за кандидатстване. крайният срок за прием на проекти е до 20 август, включително.

От общия бюджет, който е в размер на 15 646 400 лв., е предвиден специален бюджет за безвъзмездна финансова помощ за община Симитли, община Кресна и ДП „Югозападно държавно предприятие“ с проектно предложение, което включва инвестиции на територията на община Кресна и община Симитли. Определената сума е в размер на 3 129 280 лв. За останалите бенефициенти помощта за разпределяне е 12 517 120 лв.

В Условията е посочено, че минималният размер на разходите, за които се кандидатства за едно проектно предложение, е до 1 955.80 лв., а максималният – до 1 955 800 лв. Това е максималният размер на разходите и за целия период на прилагане на ПРСР и се отнася включително за бенефициентите, които помежду си са предприятия партньори или свързани предприятия по смисъла на ЗМСП.

Максималният интензитет на безвъзмездната финансова помощ за одобрени проектни предложения е в размер до 100% от общия размер на допустимите за финансово подпомагане разходи.

Допустими кандидати по подмярка 8.4 са физически лица, собственици на горски територии; еднолични търговци и местни поделения на вероизповеданията, собственици на горски територии; общини, собственици или стопанисващи горски територии; държавни предприятия по смисъла на чл. 163, ал. 1 от Закона за горите, стопанисващи/управляващи  горски територии; юридически лица, собственици или стопанисващи горски територии.

ВИЖ СЪЩО

БАБХ затвори два обекта във Варна заради натровени ученици

Областна дирекция по безопасност на храните – Варна (ОДБХ-Варна) спря от експлоатацията заведението и фирмата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.