Начало / Евро Новини / Подпомагат малкия и среден бизнес в региона с 25 млрд. евро

Подпомагат малкия и среден бизнес в региона с 25 млрд. евро

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) и Световната банка (СБ) ще предоставят общо 24,5 млрд. евро на малките и средни предприятия в Централна и Югоизточна Европа.

Партньор в разпределението на парите ще бъде УниКредит Груп, съобщиха от компанията.

Най-голяма част от тази сума – около 11 млрд. евро, ще бъде предоставена от ЕИБ, а УниКредит Груп ще подпомогне разпределението на най-голяма част от средствата – 1,2 млрд. евро.

Средствата ще бъдат разпределени в 15 страни от региона на ЦИЕ – България, Босна и Херцеговина, Чехия, Хърватия, Унгария, Латвия, Полша, Сърбия, Румъния, Словакия, Словения и Турция.

Източник: www.investor.bg

Екипът на Finansirane.eu може да Ви съдейства при управлението и изпълнението на проекта Ви за финансиране!

ВИЖ СЪЩО

Процедура „Обучения за заети лица“ е спряна за кандидатстване

Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“  временно преустановява подаването на проектни предложения …

54 коментара

 1. Здравейте! Искам да ви задам въпрос,имаме фирма за супер плетиво машинно,моделите страхотни почти ръчна изработка които много се харесват на хората защото е нещо ново и необикновенно, но се сблъскахме с финансов проблем,и търсим към кого да се обърнем за помощ от програмата на ЕС за финансиране на малък бизнес. Тъй като идеята ни е да разширим дейноста на фирмата и да подсигорим нови работни места в този регион и да привлечем най вече младите хора.Ще ви бъдем благодарни за вашето съдеиствие и помощ.

 2. Ивайло Янков

  Здравейте отново,

  Що касае датата тя за стария прием. Исках да прочетете за да придобиете обща представа за изискванията на програмата. Всеки момент се очаква да отвори новия прозорец за тази година.

  Относно изискванията за оборот това ще бъде най-вероятно и за новия прозорец ако не се покрият основните критерии за допустимост няма как да се кандидатства по програмата.

  За алтернатива не мога да кажа към момента тъй като трябва да имам повече информация за да преценя дали има друга опция.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: http://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – Консултантска компания novek, http://www.novek.bg

 3. Иванов

  Уважаеми Г-н Янков,
  Искрено благодаря за отделеното внимание!Обстойноно прегледах посочената от Вас статия и си позволявам да Ви задам два уточняващи въпроса възникнали в процеса на четене.А именно:10.08.2010г. е указан като краен срок ,а крайната дата на програмата е 2013г. и през този период не мога да кандидатствам,така го разбирам аз или…тогава ще се отчитат успехите?Шегувам се!
  И втория ми въпрос:през тази календарна година най-добре се усети безпаричието и спада в сферата в която се опитвам да развивам бизнес – 80 000лв. нето не мога да достигна до края на годината,апропо ако ги имах,това упражнение би било безпредметно,това ли са окончателните критерии? Подлежат ли на корекции? Ако не, имам ли алтернатива по някаква програма?
  Благодаря предварително.

 4. Ивайло Янков

  Здравейте г-н Иванов,

  Моля да прочете следната статия: http://finansirane.eu/?p=2246 за да придобиете обща представа за основните критерии и изисквания на програма „КС“ и ако има нещо не ясно с най-голямо удоволствие ще Ви разясня.

  За информация отнасяща се за всичко свързано с евро програмите следете и нашия ФОРУМ на следния адрес: http://finansirane.eu/forum/

  Ивайло ЯНКОВ – Консултантска компания novek, http://www.novek.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.