Начало / Акцент Евро Финансиране / Поземлените отношения ще са акцент в лявата аграрна политика

Поземлените отношения ще са акцент в лявата аграрна политика

земяПоземлените отношения, заедно със спиране раздробяването на земеделската земя ще са акцентите в управленски проект на БСП за земеделието, който беше представен днес на дискусия от народния представител Светла Бъчварова предаде БТА.

Бъчварова предложи ревизия на Закона за собствеността и ползване на земеделските земи от гледна точка на противоречивите политики, които според БСП се осъществяват чрез него.

Народният представител отбеляза колко е важно да спре раздробяването на земята, като подчерта, че тази мярка е задължителна.

Тя обърна внимание и на създаването на устойчиви форми на стопанисване и коментира, че преброяването през 2013 г. показва 40-45% намаляване на малките стопанства. По думите й трябва да има преглед на структурите в земеделието и за всяка структура в населено място да бъде намерен механизъм да бъде запазена.

Светла Бъчварова отбеляза още, че Българската агенция по безопасност на храните трябва да бъде методичен център, който да осъществява политиките по проверка и оценка на риска. Другата насока на работа е свързана с необходимостта българският производител да има защита.

Сред другите приоритети за БСП, споменати от Бъчварова, са сектор „гори“, както и селскостопанската наука.

Манол Генов, народен представител от БСП, представи приоритетите в областта на екологията и отбеляза, че политиките на социалистите ще бъдат насочени основно към ограничаване на загубата на биологично разнообразие и възстановяването му, опазване на водите, както и на чистотата на атмосферния въздух. Той посочи също, че трябва да се обърне внимание и на почвите и опазването на горите.

 

ВИЖ СЪЩО

ДФЗ: 89% от помощта за горивата са изплатени

ДФ „Земеделие“ преведе първи транш в размер на близо 73 млн. лв. (72 864 453 лв.) …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.