Начало / Евро Новини / Покани за набиране на проектни предложения и за заявяване на интерес по програма ЕСПОН 2013

Покани за набиране на проектни предложения и за заявяване на интерес по програма ЕСПОН 2013

Пет покани за набиране на проектни предложения и за заявяване на интерес по Програма ЕСПОН 2013 ще бъдат отворени на 16-ти септември 2009 г. Общият наличен бюджет, съответно е 14 910 000 евро и могат да бъдат избрани до 31 предложения. Крайният срок за подаването на предложенията и заявленията за интерес, свързани с тези обяви е 11-ти ноември 2009 г.

Поканите са следните:
1. Покана за набиране на проектни предложения за 11 теми в областта на Приложните изследвания (Приоритет 1 на Програма ЕСПОН 2013)
2. Покана за заявяване на интерес за Целеви анализи (Приоритет 2)
3. Покана за набиране на проектни предложения за Целеви анализи (Приоритет 2)
4. Покана за набиране на проектни предложения в подкрепа на Научната платформа на ЕСПОН (Приоритет 3)
5. Покана за набиране на проектни предложения за Транснационални дейности на Мрежата на звената за контакт на ЕСПОН (Приоритет 4)
Участието на частни партньори ще бъде възможно в Поканите за набиране на проектни предложения за Приложни изследвания и Целеви анализи, както и в Поканата за набиране на проектни предложения за Научната платформа.

За поканите за заявяване на интерес за Целеви анализи допустими кандидати са само публични органи.

Единствено институциите, които са получили потвърждение от Комитета за наблюдение да изпълняват функции на Национално звено за контакт по Програма ЕСПОН могат да подават и да бъдат включени в проектни предложения за Транснационални дейности.

Цялата документация, свързана с поканите, включително и процедурата за кандидатстване, правилата за допустимост, критериите за оценка и материалите за подаване ще бъдат достъпни в интернет след 16-ти септември 2009 г.

За да се подпомогне отварянето на Поканите, Програма ЕСПОН 2013 кани на Информационен ден на 16-ти септември 2009 г. в Брюксел. Partner Café ще бъде част от събитието.

Предварителна програма може да бъде намерена на интернет страницата на Програма ЕСПОН. Регистрацията online вече е започнала.

За повече информация можете да се свържете с Координационното звено на ЕСПОН като изпратите е-mail на : [email protected]

При въпроси, може да се свържете и с Националното звено за контакт на Програма ЕСПОН 2013 в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, отдел „Хоризонтални мерки”. За контакти:

Райна Попова – главен експерт
тел. 02/ 9405 696; e-mail: [email protected]
Маргарита Бончева – младши експерт
тел. 02/ 9405 628; e-mail: [email protected]

Източник: Главна дирекция Програмиране на регоналното развитие

Екипът на Finansirane.eu може да Ви съдейства при управлението и изпълнението на проекта Ви за финансиране!

ВИЖ СЪЩО

Процедура „Обучения за заети лица“ е спряна за кандидатстване

Управляващият орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“  временно преустановява подаването на проектни предложения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.