Начало / Акцент Евро Финансиране / Порожанов представи приоритетите на МЗХГ и обяви, че над 100 хил. дка са напълно пропаднали след градушките

Порожанов представи приоритетите на МЗХГ и обяви, че над 100 хил. дка са напълно пропаднали след градушките

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов представи екипа  и приоритетите пред парламентарната комисия по земеделие и гори.  Сред тях са устойчиво и конкурентноспособно пазарно-ориентирано земеделие, стабилно развитие на хранително-вкусовата промишленост,  многофункционално управление на горите, развитие на сектор „Рибарство и аквакултури“ и председателството на съвета на ЕС.

Амбицията ни е да не останат на хартия, а да бъдат изпълнени със съдържание и задълбочен анализ, каза министър Порожанов. Той участва и в блиц контрол, при който депутатите  от различните политически сили му  задаваха въпроси. Един тях беше за пораженията от градушките. Стана ясно, че до 14 часа на 5 юли комисиите са установили 100% пропаднали площи при 118 000 дка с пшеница, слънчоглед, царевица и рапица. Беше обсъдено и здравословното състояние на горите, като министерството подготвя мерки, за да се намалят съхнещите гори от болести и корояд. Министър Порожанов беше питан и за проверките за двойствен стандарт на храните.

ВИЖ СЪЩО

Над 2,5 млрд. лева са изплатените средства в сектор „Земеделие“ през 2018 г.

9 мерки по ПРСР ще се отворят през 2019 г. „Над 2,5 млрд. лева са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.